Doktorlar, “glokom” hastalığına dikkat çekmek için karda 7 kilometre yürüdü

Konya’da Doktorlar, Glokom Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Kar Üzerinde Yürüdü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde glokom hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla doktorlar, kar üzerinde 7 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Trekking ve Doğa Yürüyüşleri Grubu, Dünya Glokom Haftası etkinlikleri kapsamında göz doktorları ile bir araya geldi ve doğa yürüyüşü düzenledi.

Anamas Dağı’nın Kurucuova Mahallesi’ndeki İslibucak Ormanı’nda buluşan doktorlar, 7 kilometrelik bir parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Özellikle göz tansiyonu rahatsızlığına dikkat çekmek amacıyla hareket eden doktorlar, kar üstünde yürüyerek farkındalık oluşturmayı hedefledi.

“Glokom Çok Sinsi Bir Hastalık”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Bozkurt, glokomun toplumda 40 yaşın üzerinde %2-3 oranında görülen ancak genellikle fark edilmeyen bir hastalık olduğunu belirtti. Bozkurt, hastaların genellikle geç tanı aldığını ve bu durumun göz tansiyonu nedeniyle göz sinirlerine zarar verebileceğini vurguladı. Erken teşhisin önemine değinen Bozkurt, herkesin 2 yılda bir göz muayenesi yaptırması gerektiğini ve farkındalık etkinliklerinin bu konuda bilinç oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Doktorlar, her yıl düzenledikleri etkinliklerle bu konuya dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Related Posts

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyor

Hamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.