Ambalajda 10 milyar dolar hedefi yakın pazarlarla gelecek

İstanbul’dan Ambalaj Sektörüne Hedef: 10 Milyar Dolarlık İhracat

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin ambalaj sektöründeki önemi, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir tarafından vurgulandı. Sarıbekir, sektörün 2025’in ikinci yarısından itibaren hızla büyümeye başlayacağını ve 2030 yılına kadar güçlü bir ivme yakalanacağını ifade etti.

Sarıbekir, Türkiye’nin yeni pazarların yanı sıra Avrupa ve yakın pazarlara odaklanarak 10 milyar dolarlık bir ihracat hedefine ulaşmayı planladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin ambalaj sektöründe yüksek uyum gücü ve ana pazarlara yakınlığıyla önemli avantajlar elde edebileceğine dikkat çekti.

Türk ambalaj sektörü, bölgenin ve dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alarak 2025 yılına umutla bakıyor.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıbekir, özellikle 2025’in ikinci yarısı ve sonrasında büyük bir umut taşıdıklarını belirtti. Etrafındaki savaş ortamlarının sona ermesiyle inşaat faaliyetlerinin artacağını ve bu durumun ambalaj sektörünü olumlu etkileyeceğini öngördü.

Sarıbekir, sektörün belirlediği 10 milyar dolarlık ihracat hedefine 2030 yılına ulaşmayı hedeflediklerini ve sektör büyüklüğünün 30 milyar dolara çıkmasını beklediklerini ifade etti.

YAKIN PAZARLAR ÖNEMLİ

İhracat pazarlarında son dönemlerde öne çıkan konular arasında ‘nearshoring’ kavramının gelmesine değinen Sarıbekir, bu kavramın üretimin veya tedariğin tüketim pazarlarına yakın yerlere konumlandırılması anlamına geldiğini söyledi. Avrupa’ya yapılan ihracatın önemine vurgu yapan Sarıbekir, Türkiye’nin en fazla ihracatı gerçekleştirdiği Avrupa pazarına odaklanarak ihracatı artırmayı planladıklarını belirtti.

Sarıbekir, Rusya ve Ukrayna’nın savaş sonrası potansiyel pazarlar olacağını ve Orta Doğu’yu çevre pazar olarak gördüklerini ifade etti. Uzak pazarlar arasında Amerika’nın önemli fırsatlar barındırdığını ancak önceliklerinin Türkiye’nin yakın pazarları olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Erdoğan’ın önüne getirilecek en düşük emekli maaşı belli oldu

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, dün yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşına da zam yapılacağını belirtirken, gözler Ankara kulislerine çevrildi. SGK mevzuatına göre enflasyon oranında artırılmayan ve Meclis’e sunulan kanun değişiklikleri ile zamlanan en düşük emekli maaşı için alınan zam kararı belli oldu.

Almanya’da enflasyon sürprizi: Haziranda beklentinin altında kaldı

Almanya’da enflasyon oranı beklentilerin altında kaldı. Aylık fiyat değişimleri sabit kalırken, bazı kalemlerde dikkat çeken düşüşler yaşandı. Ekonomideki bu gelişme Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kararları açısından önem taşıyor.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Ekonomik kriz derinleşti, dijital mecralarda organ satış ilanları çoğaldı

“Sadece borçlarım bitsin, eşime ve çocuklarıma yük olmayayım istiyorum”

Bakan Bolat: Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık. Bundan sonraki süreçte de hizmet ihracatçılarımızla çalışarak ülkemizin geleceğine katkılarımızı daha da ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Konkordato ilanları rekor kırıyor: 2025’te binlerce firma zor durumda

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son günlerde büyük firmaların konkordato ilanları hakkında “Konkordato ilanları ve borçlardaki artış, iktidarın ekonomik politikalarının yetersizliğini gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı. Gürer …