CHP’li Gürer: ‘Fransa, bizim süt ineğimizin yarısına sahip ama bizim ürettiğimizden fazla süt üretiyor’

Çiğ Süt Üreticileri Süt Krizini Değerlendirdi

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde, Osmaniye ve Konya’da faaliyet gösteren süt üreticileriyle bir araya gelerek çiğ sütün durumunu ele aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarının geçen yıla göre %5,4 azaldığına dikkat çeken Gürer, farklı illerde süt ineği sahiplerinin, yem fiyatları ve ahır giderleri karşılanırken Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt fiyatının düşük kaldığını dile getirdi. Bu durumun süt üreticilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Gürer, artan ahır ve yem maliyetlerinin düşük süt fiyatlarıyla birleşerek süt inekçiliği sektörüne ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, iktidardan hayvancılıkla geçimini sağlayanlara daha fazla destek sağlaması çağrısında bulundu.

Bir süt üreticisi olan Aslan Üstündağ, maliyetler karşısında hayvan sayısını azaltmak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Devlet desteği artırılmazsa işimiz zor” dedi.

Gürer, süt üretimi ve hayvancılık sektöründeki sorunların artarak devam ettiğini belirterek, “Süt inekçiliği için en büyük maliyet yem. Ancak yem fiyatları sürekli artarken süt fiyatları aynı seviyede kalmakta. Bu durum süt üreticilerini olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Ulusal Süt Konseyi’nin önerdiği 17 lira 15 kuruşluk fiyatın birçok bölgede uygulanamadığını belirten Gürer, yem giderlerinin maliyetlerin %70’ini oluşturduğunu ve sürekli artan yem fiyatlarının sektörü zorladığını dile getirdi.

”İKTİDARIN DAHA ÇOK SÜBVANSİYON VERMESİ LAZIM”

Bir diğer süt üreticisi Bilgin Üstündağ da sektördeki zorlukları şu sözlerle anlattı:

“Süt fiyatları her geçen gün artarken, bu maliyetler karşısında zarar etmeye başladık. İktidarın daha fazla sübvansiyon vermesi gerekiyor. Yem ve mazot desteği de şart. Bu desteğin artırılmasıyla hem üreticiler hem de tüketiciler memnun olacaktır” dedi.

Gürer, üreticilerin taleplerini dinleyerek, hayvancılık sektöründeki gelişmelerin yanlış politikaların sonucu olduğunu belirtti ve Türkiye’nin kendi ırklarını geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Husiler: ABD ve İsrail’in Hudeyde’ye saldırılarında 2 kişi öldü, 42 kişi yaralandı

Yemen’de İran destekli Husiler, ülkenin batısında yer alan Hudeyde kentindeki çimento fabrikasına düzenlenen hava saldırılarında 2 kişinin öldüğünü, 42 kişinin yaralandığını açıkladı.

Özgür Özel’e saldıran evlat katili Selçuk Tengioğlu kalan cezasını da çekecek

Avukat Rezan Epözdemir, CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun hem saldırı hem de daha önce işlediği suçlar nedeniyle kalan hapis cezasını çekeceğini ifade etti.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ukrayna’nın Odesa kenti, Rusya savaşı sonrasında kültürel eserlerini koruyabilecek mi?

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ukrayna’nın Odesa kenti, Rusya savaşı sonrasında kültürel eserlerini koruyabilecek mi?

Başvurular başladı… TÜİK 12 uzman yardımcısı alacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 12 uzman yardımcısı istihdam edecek. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlayacak, 15 Mayıs’ta sona erecek.

Firar ettiklerini sanıp alarma geçtiler! Mahkum akıllarına gelecek en son yerden çıktı!

ABD’nin Georgia eyaletindeki hapishanede, firar ettiği sanılan ve 12 saat boyunca acil durum halinde aranan mahkumun, adliye nezarethanesinde unutulduğu ortaya çıktı.

Çin’de insansı robot sunum sırasında kontrolden çıkarak mühendislerine saldırdı

Çinli Unitree şirketinin geliştirdiği H1 insansı robot, halka açık bir gösteri sırasında aniden düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde hareket etmeye başlayınca, büyük şaşkınlık yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir