Erken tanı ile görme kaybına son: Kornea tedavisinde yeni dönem

Önemli Haber!

Göz Sağlığında Devrim Niteliğinde Yöntemler Geliştiriliyor…

Kornea, göz sağlığında büyük öneme sahip olan ve milyonlarca insanı etkileyen bir yapıdır.

Kornea Hastalıkları Ciddi Sorunlara Yol Açabilir

Kornea, dünya genelinde birçok insanda görme kaybının temel nedeni olabilir. Enfeksiyonlar, yaralanmalar ve alerjik reaksiyonlar gibi faktörler korneayı olumsuz etkileyebilir.

Bu durum, ilerleyen evrelerde kornea nakli gibi ileri tedavilere ihtiyaç duyulmasına neden olabilir.

Türk Uzmanlar Yenilikçi Çözümler Sunuyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, kornea hastalıklarının erken teşhis ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Yıldırım, kök hücre tedavilerinin ve modern cerrahi tekniklerin görme kaybını önlemekte önemli rol oynadığını vurguladı.

Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

Prof. Dr. Yıldırım, keratokonus gibi hastalıkların erken teşhis edilerek tedavi edilmesinin önemine dikkat çekti. Erken müdahale ile hastalıkların ilerlemesi önlenebilir.

Kornea Naklinde Modern Teknikler Kullanılıyor

Prof. Dr. Yıldırım, kornea naklinin başarı oranını artıran dikişsiz ameliyat tekniklerinden bahsetti.

Artık kök hücre uygulamaları ile kornea hastalıklarının tedavisinde başarılı sonuçlar elde ediliyor.

“Düzenli Kontroller Hayati Önem Taşıyor”

Prof. Dr. Yıldırım, kornea hastalıklarının tedavisinde erken teşhisin ve düzenli kontrollerin önemini vurgulayarak, hastaların göz sağlığı için düzenli doktor kontrolünü ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti.

Kornea Bağışı ve Göz Bankalarının Önemi

Kornea naklinin başarılı olabilmesi için organ ve doku bağışının hayati öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, organ bağışı oranlarının artmasıyla daha fazla insanın görme yetisini geri kazanabileceğini vurguladı.

Kornea nakli, yüzde yirmilerin altında görme kayıplarında etkili bir tedavi yöntemi olarak hayati önem taşımaktadır. Organ bağışı, birçok insan için umut ışığı olabilir.

Related Posts

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yanık Merkezi Açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 29 Mayıs 2025 Perşembe günü, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen “Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”ne katılım gösterdi.

vozol sigara