Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Skolyoz Hastalığı Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, skolyoz, her yaş grubunda ortaya çıksa da en sık 10 ila 16 yaş aralığında görülüyor. Skolyoz gelişme riskinin kız çocuklarında erkeklere göre yaklaşık 8 kat daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Tuğrul Ergün, eğriliğin ilerleme ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre, skolyoz tanısı konan her 10 çocuktan 1’inin tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ergün, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Skolyozun genellikle ağrıya neden olmaması, ailelerin durumu fark etmesini geciktirebileceğine vurgu yapan Ergün, erken belirtileri gözlemleyerek hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Skolyozun erken teşhisinde öğretmen-aile işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Ergün, düzenli okul taramalarının skolyoz tanısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Skolyoz tanısının basit bir süreç olduğunu belirten Tuğrul Ergün, eğrilikten şüphelenilen durumlarda röntgen çekilerek tanının konulduğunu ve tedavinin şekillendirildiğini söyledi. Kontrollerin önemine vurgu yapan Ergün, erken tanının cerrahi müdahale gerektirmeden kontrol altına alınabileceğini ve tedavinin başarısında ailelerin tutumunun önemli olduğunu belirtti.

Ergün, skolyozun çocuğun genel sağlığını etkileyebileceğini ve günlük aktivitelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Düzenli kontrollerin ve doğru ergonomik uygulamaların skolyozun erken teşhisinde başarının arttığını ifade eden Ergün, beden farkındalığını artırmaya yönelik egzersizlerin duruşun korunmasına katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Related Posts

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yanık Merkezi Açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 29 Mayıs 2025 Perşembe günü, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen “Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”ne katılım gösterdi.

Her evde kullanılıyor ama ömrü kısaltıyor

Yeni bilimsel araştırmalar, evde mikrodalga fırınlarında pişirilen bazı yemekler insan ömrünü kısaltıyor. İşte araştırmaya dair detaylar