İnsanlığın 10 yılda yaptığını yapay zeka iki günde yaptı

Yapay Zeka ve Mikroplar: Bilim İnsanları için Fırsat mı Tehdit mi?

İngiltere’deki Imperial College London bünyesinde görev yapan Profesör José R. Penadés ve ekibi, süper mikropların antibiyotiklere karşı nasıl direnç geliştirdiğini anlamaya yönelik bir araştırma yürütüyordu. Ancak mikroplar arasındaki türler arası yayılma mekanizmasını çözmek oldukça zor bir süreçti.

Google’ın geliştirdiği “co-scientist” adlı yapay zeka aracı, yapılan testlerle bilim dünyasında büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Profesör Penadés, yapay zekaya temel bir araştırma sorusu yöneltti. Co-scientist, sadece 48 saat içinde doğru hipotezi ortaya koymakla kalmadı, aynı zamanda daha önce akıllarına gelmeyen dört farklı hipotez daha sundu.

Mikropların Yayılma Mekanizması Keşfedildi

Araştırma sonucunda, mikropların farklı virüslerden aldıkları “kuyruklar” sayesinde konakçıdan konakçıya geçtiği keşfedildi. Bu bulgu, antibiyotik direncinin nasıl yayıldığını anlamak için büyük bir adım olabilir.

Profesör Penadés, yapay zekanın bilim insanlarını değiştireceği endişelerini anladığını belirtti. Ancak bu durumun bir tehdit değil, büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. “Yapay zeka, araştırmacıların yerine geçmekten ziyade, onların daha hızlı ve etkili çalışmalarını sağlayabilecek bir araç olabilir” dedi.

Tıp ve biyoteknoloji gibi birçok alanda, bu tür teknolojilerin devrim yaratabileceği düşünülüyor. Yapay zekanın hızlı ve doğru çalışma yeteneği, hastalıkların daha hızlı teşhis edilmesini ve tedavi yöntemlerinin hızla geliştirilmesini sağlayabilir.

Profesör Penadés, “Bu gerçekten olağanüstü bir gelişme. Kendimi bir Şampiyonlar Ligi finalinde oynuyormuş gibi hissediyorum” diyerek yaşanan ilerlemenin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Armin Strom’un yeni saati koleksiyonerleri mest etti

İsviçreli saat üreticisi Armin Strom, zamana farklı bir bakış sunan yeni modeli Gravity Equal Force Ultimate Sapphire Blue ile dikkat çekiyor. Şirketin System 78 koleksiyonuna eklenen bu özel saat, İsviçre Alplerinin buzul göllerinden esinlenerek …

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

SpaceX’in Starship roketi deneme uçuşu öncesinde patladı

SpaceX şirketine ait Starship roketi, ABD’nin Texas eyaletindeki deneme uçuşu öncesinde arızalanarak patladı.

Microsoft’a Alman darbesi

Almanya’nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaleti, küresel teknoloji şirketlerinin artan gücüne karşı radikal bir duruş sergiliyor. Eyalet, önümüzdeki üç ay içinde kamu çalışanlarının, polis memurlarının ve yargıçların neredeyse tamamının Microsoft …

Telefon numaranızı 5 saniyede buluyorlar: Hepsi bu kodların arasındaymış

Google’a bağlı telefon numaralarının 5 saniyede ele geçirildiği bir güvenlik açığıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı… Casusların, bir yazılım aracılığıyla fotoğraftaki yazılara benzer kodların arasından telefon numaralarını ‘ayıkladığı’ ortaya çıktı.

vozol sigara