Magnezyum alırken yapılan en büyük hata: “Etkisini kaybedebilir”

Magnezyum, 300’den fazla biyokimyasal reaksiyon için gereklidir. Normal kas ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur, sağlıklı bir bağışıklık sistemi destekler, kalp atış hızını dengelemeye yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.

İnsanların magnezyumu kullanırken sıkça yaptıkları hatalar, bu minerali tam anlamıyla faydalı şekilde kullanmalarını engelliyor. Bu nedenle beslenme uzmanı Aurelio Rojas, TikTok hesabı üzerinden magnezyum kullanırken yapılan başlıca hataları paylaştı.

Magnezyum alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

Rojas, “Genel olarak, stresli bir günün ardından yatmadan bir saat önce magnezyum almak, sadece merkezi sinir sisteminizi düzenlemenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha fazla melatonin üretmesine katkıda bulunur. Bu da daha fazla ve kaliteli dinlenme anlamına gelir” dedi.

Ancak, çok geç alınması veya yeterince su içilmemesi durumunda ishal gibi mide problemleri yaşanabileceği konusunda da uyardı. Ayrıca, bazı yiyecek türleri veya takviyelerle karıştırılmaması gerektiğini de belirtti.

Rojas, “Magnezyum takviyelerini kalsiyum takviyeleriyle birlikte alırsanız, her iki mineralin emilimi tamamen engellenir. Bu durum, magnezyumu süt, yoğurt veya peynir gibi süt ürünleri ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle aldığınızda da meydana gelir. Bu yüzden bu takviyeleri ara ara kullanmak veya birlikte kullanmamaya özen göstermek daha iyidir” dedi.

Yaklaşık bir milyon izlenmeye ulaşan videosunda, doğru magnezyum seçimi yaparken yapılan üçüncü yaygın hatayı da açıkladı. Rojas, tüm magnezyum takviyelerinin eşit olmadığını ve eksikliklerinin olumsuz etkilerini telafi etmenin her zaman mümkün olmayabileceğini belirtti.

Rojas, “Üçüncü hata ise en önemli ve en yaygın yapılan hatadır: Aldığımız magnezyum türüyle ilgili. Sitrat ve bisglisinat, en biyoyararlanımlı formlar oldukları için en iyileridir. Bu formlar, en iyi şekilde emilir ve bilimsel olarak en fazla kanıta sahiptir. Diğer yandan, magnezyum oksit gibi formlar yan etkilere yol açabiliyor” dedi.

Related Posts

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

vozol sigara