Sakarya’da atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Sakarya’da Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

SAKARYA (İGFA) – TÜÇA Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’nin ziyareti sırasında, Başkan Yusuf Alemdar plastik, cam ve alüminyum atıkların depozito sistemiyle ücret olarak geri döneceği Depozito Saha Yönetim Sistemi hakkında detayları görüştü. Başkan Alemdar, “Pilot il olmak bizim için gurur verici. Bu adım ile hem şehrimiz hem de ülkemize daha güzel çevre, daha güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un müjdesini verdiği, Sakarya’nın pilot il olduğu Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) projesi ele alındı.

Cam, plastik ve alüminyum atıkların vatandaşlara depozito ücreti olarak geri dönmesini sağlayacak olan proje, yılda 520 milyon euro katma değer sağlayarak hem vatandaşların bütçesine hem de Türkiye’nin ekonomisine olumlu etki yapacak.

YEŞİLİYLE, MAVİSİYLE CENNET BİR SAKARYA

DSYS’nin Sakarya’da uygulanmasıyla şehrin sıfır atık ve geri dönüşüm hedefinin daha da güçleneceğine vurgu yapan Başkan Alemdar, yeşil ve mavi tonlardaki cennet doğasıyla huzur dolu bir Sakarya hayaline adım adım ilerlediklerini belirtti.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE

Prof. Dr. Pirinççi’ye teşekkürlerini ileten Başkan Alemdar, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi’nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için Sakarya’nın pilot il olması bizler için büyük önem taşıyor. Bu sistem Sakarya’dan başlayarak kademeli olarak ülke genelinde uygulanacak. Yıl sonunda tüm ülkemizde ulusal depozito sistemine geçmiş olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PİLOT İL SAKARYA’DA BAŞLAYACAK PROJE NEDİR?

DSYS projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hayata geçirdiği, çevreyi kirletebilecek ürünlerin kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması yerine, tüketicilerin katılımıyla kontrol altında ve düzenli bir şekilde toplanmasını sağlayacak bir sistemdir.

Related Posts

Ünlü markanın su şişeleri acilen toplatılıyor: Körlüğe neden oldu!

Amerikan perakende devi Walmart, ciddi güvenlik riski oluşturan paslanmaz çelik su şişeleri nedeniyle harekete geçti. Yaklaşık 850 bin adet “Ozark Trail” markalı su şişesi, beklenmedik kazalara yol açabileceği gerekçesiyle geri çağrılıyor.

Doğu Karadeniz’in incisi ibadete açıldı: Hanife Hatun Camii’nde 13 bin kişi saf tutacak

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı mevkisinde eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından annesi Hacı Hanife Bayraktar adına yaptırılan Doğu Karadeniz’in en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Hanife Hatun Camii, düzenlenen …

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Srebrenitsa mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Mars’ta nehir yatakları keşfedildi

MARS’ın güney yarımküresindeki yoğun kraterli yüksek arazilerde, binlerce mil uzunluğunda ‘eski nehir yatakları’ keşfedildi.

En zengin 4 Afrikalının servetinin yüzde 1’i kıtanın tüm sorunlarını çözebilir

Afrika kıtası yoksullukla boğuşuyor. Ancak sorun fakirlikte değil zenginlikte. IMF’nin Nisan 2024 Dünya Ekonomik Görünümü raporundaki verilerine göre, ülkelerin kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) göz önünde bulundurulduğunda …

Özel okulda kız öğrencilere cinsel istismara ‘Narin’li’ tehdit: Mide bulandıran detaylar ortaya çıktı

Kocaeli’de özel bir okulda 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan öğretmen hakkında mide bulandıran iddialar ortaya çıktı.

vozol sigara