Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Göz Sağlığına Dikkat: Takma Kirpik ve Kirpik Kıvırıcıların Yanlış Kullanımı Göz Tahrişine Neden Olabilir

Birçok kişinin daha belirgin ve etkileyici bakışlar için tercih ettiği takma kirpik ve kirpik kıvırıcıların yanlış kullanımının göz sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Öğretim Görevlisi Birgül Erbaş, bu ürünlerin yanlış kullanımının göz tahrişine, enfeksiyonlara ve kirpik dökülmesine neden olabileceğini vurguluyor.

Erbaş, takma kirpik yapıştırıcılarının bazı kişilerde alerjiye yol açabileceğini, güçlü kimyasallar içerdiklerinden ciltte kızarıklık, kaşıntı ve gözlerde sulanmaya neden olabileceğini söylüyor. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik ürünlerin tercih edilmesi ve önce küçük bir bölgede deneme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kirpik Kıvırma Aletleri Doğru Kullanılmalıdır

Kirpik kıvırma aletlerinin de doğru kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, aleti çok sert bastırmamanın, makyajlı kirpiklerde kullanmamanın ve göz kapağına çok yakın kullanmamanın kirpikler için zararlı olabileceğini belirtiyor.

Takma Kirpikler ve Kıvırıcılar Hijyenik Şekilde Kullanılmalıdır

Erbaş, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin düzenli temizlenmemesi durumunda bakteri ve mantar üremesine zemin oluşturabileceğini belirtiyor. Aletleri başkalarıyla paylaşmanın göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Erbaş, hijyenik kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Göz Sağlığınızı Koruyun, Güzel Kirpiklere Zarar Vermeyin

Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken göz sağlığınızı riske atmamak için hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini belirten Erbaş, doğru ürünleri tercih ederek ve kirpiklerinize düzenli bakım yaparak gözlerinizi koruyabileceğinizi hatırlatıyor.

Related Posts

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyor

Hamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir