Telefonunuzda bu ayarlar açıksa verileriniz paylaşılıyor! 2 dakikada kapatın

Akıllı Telefon Kullanıcıları için Gizlilik Ayarları Nasıl Kapatılır?

Akıllı telefon kullanıcıları, üçüncü taraf uygulamaların ve web sitelerinin gizlice verilerini toplamasına olanak tanıyan ayarlar konusunda dikkatli olmalıdır. Bu ayarlar, reklam hedefleme ve etkileşimini ölçmek amacıyla cihazdan bilgi paylaşımını içerir.

Gizlilik uzmanı Chip Hallett, iPhone’lardaki bu “tehlikeli” ayarları kapamanın önemine vurgu yapıyor ve adım adım önerilerde bulunuyor.

Safari’deki ‘Reklam Ölçüm Ayarını’ Kapatın

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Safari seçeneğine tıklayın ve aşağıya kaydırın.
  • Gelişmiş sekmesine dokunun.
  • Gizlilik Koruyucu Reklam Ölçümü adındaki seçeneği kapalı konuma getirin.

Uygulama Takibini Devre Dışı Bırakın

  • Ayarlar ana menüsüne geri dönün.
  • Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin.
  • Takip sekmesine tıklayın.
  • Uygulamaların Takip İsteğinde Bulunmasına İzin Ver seçeneğini kapalı hale getirin.

Chip Hallett, bu ayarın her zaman kapalı tutulmasını öneriyor ve yüklü uygulamaların takip izinlerini kontrol etmenizi tavsiye ediyor.

Apple Intelligence Ayarlarını Kapatın

Apple’ın yapay zeka sistemi Apple Intelligence, cihazınızdaki verilere erişebilir ve hassas bilgilerinizi öğrenebilir. Hallett, bankacılık, finans ve konum verilerinizin risk altında olabileceğini belirtiyor.

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Apple Intelligence & Siri seçeneğine tıklayın.
  • Uygulamalar bölümünde, hassas verilere sahip uygulamaları bulun ve gerekli ayarları kapatın.
  • Sağlık ve Fitness uygulamaları için benzer bir işlem yapmayı unutmayın.

Related Posts

Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de 3’te 3 yaptı

İngiltere’de düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 7. ayağında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, son yarışını da kazanarak 3’te 3 yaptı.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Yeni iddia kafaları karıştırdı! 15 bin yıllık fark ortaya çıktı

Yeni bir araştırmaya göre modern insanların Avustralya’ya 65 bin yıl önce değil, yaklaşık 50 bin yıl önce ulaştığı ileri sürüldü. La Trobe Üniversitesi’nden Jim Allen ve Utah Üniversitesi’nden James O’Connell, Neandertal DNA’sı üzerine yapılan son çalışmaların ardından bu iddiayı ortaya koyarak, Avustralya’ya ilk gelen insanların Neandertal genleri taşıdığına dikkat çekti.

Armin Strom’un yeni saati koleksiyonerleri mest etti

İsviçreli saat üreticisi Armin Strom, zamana farklı bir bakış sunan yeni modeli Gravity Equal Force Ultimate Sapphire Blue ile dikkat çekiyor. Şirketin System 78 koleksiyonuna eklenen bu özel saat, İsviçre Alplerinin buzul göllerinden esinlenerek …

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

vozol sigara