TikTok’ta canlı yayınlarda denetim yetersiz mi?



İSTANBUL (İGFA) – TikTok’ta canlı yayın içeriklerinin gerçek zamanlı olarak denetlenmesi konusunu değerlendiren Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, TikTok platformunun zararlı içerikleri ve davranışları belirleyip kaldırmak için yapay zeka ve insan değerlendirmesini kullandığını belirtti.

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, canlı yayın içeriklerinin denetlenmesinde yapay zeka ve makine öğreniminin önemini vurgulayarak, bu teknolojilerin platformların hızlı bir şekilde uygunsuz içerikleri tespit etmesini sağladığını söyledi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ TEKNOLOJİLER NE KADAR BAŞARILI?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, yapay zeka destekli teknolojilerin sesli, görüntü ve metin içerik moderasyonu ile gerçek zamanlı izleme ve tespit gibi önemli işlevlere sahip olduğunu belirtti.

ÖNLEMLERİN YETERLİ OLABİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, etkili bir denetim sisteminin oluşturulması gerekliliğine dikkat çekerek, yapay zeka, gerçek zamanlı izleme, kullanıcı raporlama sistemleri ve insan moderatörlerin önemini vurguladı.

TİKTOK GİBİ PLATFORMLARIN SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, sosyal medya platformlarının şiddet içerikli yayınları engelleme sorumluluğunu vurgulayarak, topluluk kuralları, içerik moderasyonu, gerçek zamanlı izleme, kullanıcı raporlama sistemleri ve eğitim gerekliliğine işaret etti.



Related Posts

Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de 3’te 3 yaptı

İngiltere’de düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 7. ayağında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, son yarışını da kazanarak 3’te 3 yaptı.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Yeni iddia kafaları karıştırdı! 15 bin yıllık fark ortaya çıktı

Yeni bir araştırmaya göre modern insanların Avustralya’ya 65 bin yıl önce değil, yaklaşık 50 bin yıl önce ulaştığı ileri sürüldü. La Trobe Üniversitesi’nden Jim Allen ve Utah Üniversitesi’nden James O’Connell, Neandertal DNA’sı üzerine yapılan son çalışmaların ardından bu iddiayı ortaya koyarak, Avustralya’ya ilk gelen insanların Neandertal genleri taşıdığına dikkat çekti.

Armin Strom’un yeni saati koleksiyonerleri mest etti

İsviçreli saat üreticisi Armin Strom, zamana farklı bir bakış sunan yeni modeli Gravity Equal Force Ultimate Sapphire Blue ile dikkat çekiyor. Şirketin System 78 koleksiyonuna eklenen bu özel saat, İsviçre Alplerinin buzul göllerinden esinlenerek …

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

vozol sigara